Miben különbözik a landoló oldal a weboldaltól?

A meglévő ügyfélkörömben évek óta bátran használom a sales oldal, landing page, opt-in oldal, konverzió, konverziós arány kifejezéseket, sőt, már ők is ezekkel a szavakkal tarkítják a mondatokat egy-egy beszélgetésünk alkalmával. Azonban amikor új ügyféllel találkozom, nagyon kell arra figyelnem, hogy milyen szavakat használok, mert pillanatok alatt el tudom veszíteni a figyelmet.

A weboldal

Jellemzően több aloldalból áll (ez lehet 2-3 oldaltól kezdve többezer aloldal is – például egy webshop vagy blog esetén).Általában több célja van az oldalnak, ilyen lehet a céged bemutatása, hírlevél feliratkozás, kapcsolatfelvétel, árajánlat kérés lehetősége, termékismertetők letöltése, árlista bemutatása stb.

A landoló oldal

Ezzel szemben a landoló oldal – angolul landing page – egy olyan „egyoldalas weblap”, amire direkt forgalmat irányítunk valahonnan. Az oldal speciálisan arra készül, hogy egy adott célközönséget megszólítson. Egy jó landoló oldalnak pontosan 1 darab konkrét, mérhető célja van (se több, se kevesebb), és az oldal minden eleme azt szolgálja, hogy ez a cél teljesüljön látogatáskor. Ilyen cél lehet például a vásárlás (és még sok más is). Azt a landoló oldalt, ahol értékesítés a cél, sales oldalnak hívjuk.
Fontos, hogy egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál. Egyszerűen teljesen más célt szolgálnak. Egymás mellett is tudnak jól működni, de sok esetben a landoló oldal ki tudja váltani a teljes weboldaladat.
Ha szeretnéd megtudni, hogy a te tartalmadhoz mit javaslunk, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy jelentkezz a zárt Facebook csoportunkba, és tedd fel a kérdésed.
Facebook
Legutóbbi
Tanfolyamok

Pénztermelő Landoló Oldalak Titkai

Készíts olyan landoló oldalakat, melyek pénzt termelnek neked online, automata módon!
Kategóriák
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pocket

A karbantartás szolgáltatás megrendelése

Az űrlap kitöltésével megrendeled az 1 éves karbantartás szolgáltatásunkat, amelyet 2 munkanapon belül akitválunk.

Hatékony Landoló Oldalak Titkai

Már csak egy lépés választ el attól, hogy tiéd legyen a Hatékony Landoló Oldalak Titkai videó!

Add meg a keresztneved és az e-mail címedet, és azonnali hozzáférést biztosítunk az ingyenes tananyaghoz!