Miben különbözik a landoló oldal a weboldaltól?

A meglévő ügyfélkörömben évek óta bátran használom a sales oldal, landing page, opt-in oldal, konverzió, konverziós arány kifejezéseket, sőt, már ők is ezekkel a szavakkal tarkítják a mondatokat egy-egy beszélgetésünk alkalmával. Azonban amikor új ügyféllel találkozom, nagyon kell arra figyelnem, hogy milyen szavakat használok, mert pillanatok alatt el tudom veszíteni a figyelmet.

A weboldal

Jellemzően több aloldalból áll (ez lehet 2-3 oldaltól kezdve többezer aloldal is – például egy webshop vagy blog esetén).Általában több célja van az oldalnak, ilyen lehet a céged bemutatása, hírlevél feliratkozás, kapcsolatfelvétel, árajánlat kérés lehetősége, termékismertetők letöltése, árlista bemutatása stb.
  • Egy átfogó képet ad az oldal arról, hogy mivel foglalkozik a céged
  • Több link, menüpont található rajta, ahol különböző aloldalakra navigálhatod a látogatókat (rólunk, galéria, kapcsolat, árak stb)
  • Az aloldalak száma a 2-3 darabtól akár a többezer oldalig terjedhet.
  • Több céllal rendelkezik az oldal, amiket külön aloldalakon lehet elérni (cég bemutatása, árak prezentálása, kapcsolatfelvétel, referenciák, szolgáltatások stb. )

A landoló oldal

Ezzel szemben a landoló oldal – angolul landing page – egy olyan „egyoldalas weblap”, amire direkt forgalmat irányítunk valahonnan. Az oldal speciálisan arra készül, hogy egy adott célközönséget megszólítson. Egy jó landoló oldalnak pontosan 1 darab konkrét, mérhető célja van (se több, se kevesebb), és az oldal minden eleme azt szolgálja, hogy ez a cél teljesüljön látogatáskor. Ilyen cél lehet például a vásárlás (és még sok más is). Azt a landoló oldalt, ahol értékesítés a cél, sales oldalnak hívjuk.
  • Arra lett tervezve, hogy direkt forgalmat irányíts rá. Például emailből (hírlevél), Facebookról, Google-ból. Épp ezért kapta a „landoló” oldal nevet.
  • Célja, hogy a látogató egy bizonyos akciót végrehajtson az oldalon (pl.: email cím megadás, időpont foglalás, vásárlás, visszahívás kérése, stb.).
  • Egy konkrét témakörre és célra koncentrál a teljes landoló oldal.
  • Mellőzi az oldalról történő elnavigálást.
  • Ideális esetben a szemet vezető design, és marketinges szemmel készült szöveg alkotja, hogy a lehető legjobban teljesítse az elvárt célt.
  • Az oldal minden eleme az adott célt kell, hogy szolgálja.
Fontos, hogy egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál. Egyszerűen teljesen más célt szolgálnak. Egymás mellett is tudnak jól működni, de sok esetben a landoló oldal ki tudja váltani a teljes weboldaladat.

Szólj hozzá!

Facebook
Legutóbbi
Tanfolyamok

Pénztermelő Landoló Oldalak Titkai

Készíts olyan landoló oldalakat, melyek pénzt termelnek neked online, automata módon!
Kategóriák
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pocket
Hatékony Landoló Oldalak Titkai

Már csak egy lépés választ el attól, hogy tiéd legyen a Hatékony Landoló Oldalak Titkai videó!

Add meg a keresztneved és az e-mail címedet, és azonnali hozzáférést biztosítunk az ingyenes tananyaghoz!